“Ik ben grotendeels opgegroeid in Nijmegen. Na het gymnasium heb ik er rechten gestudeerd aan de universiteit. Tot 2008 lag mijn beroep op juridisch gebied. Was schilderen tot dat jaar mijn voornaamste nevenactiviteit, nu kan ik het wel mijn hoofdactiviteit noemen.

Vanaf de lagere school heb ik mij meer dan gemiddeld met tekenen en schilderen bezig gehouden. Op de middelbare school heb ik jarenlang het schoolblad geïllustreerd, aanvankelijk zelfs nog met de stencilpen. Later heb ik regelmatig het Nederlands Juristenblad en het juridisch maandblad Verkeersrecht voorzien van illustraties, meestal cartoons.

Sinds 1985 ben ik naast het werk weer actiever gaan schilderen en heb ik diverse opleidingen gevolgd, te weten aquarelleren, model- en portret en abstract schilderen. Het landschap en stadsgezicht is tijdens een groot aantal reizen met schildervrienden aan bod gekomen. De bestemmingen waren België, Engeland, Frankrijk (o.a. Bretagne en de Verdon), Istanbul, Italië (Toscane, Venetië), Jordanië (Petra zie foto beneden), Marokko, Nederland (o.a. Domburg, de omgeving van Roermond en Schiermonnikoog), Schotland en Spanje.

Ik heb dus veel buiten gewerkt, sur le motif, en plein air, maar daarnaast ook naar levend model en (semi-) abstract; dat laatste meestal in olie- of acrylverf, met de kwast of het mes. Die verschillen in techniek, de zoektocht naar verbetering en de behoefte aan afwisseling brengen ook een wisseling van stijl met zich mee.

Mijn werk is zonder bedoelde symboliek. Ik zie mijn werk als een reflectie op de werkelijkheid; dat geldt ook voor de meer abstracte schilderijen. Zelden ontstaat er bij mij in de laatste fase van het schilderij nog iets totaal nieuws. Wanneer ik schilder, ga ik volledig op in het onderwerp en het schilderen zelf. Oost-Indisch doof ben ik dan.”

De werken die op de site staan afgebeeld zijn merendeels te koop, meestal ingelijst in een standaard wissellijst van hout of aluminium. Enkele werken hebben een professionele lijst. Bezichtiging van de werken is mogelijk, na afspraak (zie Contact). Met name de werken in acryl- en olieverf komen door ongewenste glans minder goed over op de site.